EDUCERE N.4

3 12 2012

DES DEL CENTRE DE RECURSOS US CONVIDEM A LLEGIR EL NUMERO 4 DE L’EDUCERE. EL PODEU DESCARREGAR EN AQUEST LINK;

http://issuu.com/ateneupoblesec/docs/educere4 (SI LI DONEU A PRINT ALLA PODREU GUARDAR LA REVISTA EN PDF)

EDUCERE4 PORTADA

EDITORIAL

L’EDUCACIó TRANSCENDEIX L’ESPAI I EL TEMPS ESCOLAR; L’EDUCACIÓ EMBRIAGA QUALSEVOL ACTE HUMÀ.

VIURE ÉS APRENDRE I APRENDRE ÉS INTERROGAR EL MÓN AMB INNOCENTS ULLS D’INFANT, ÉS CALLAR PER SUBMERGIR-SE EN EL SILENCI DE LA REFLEXIÓ O SALTAR A LA BULLÍCIA DE LA DISCUSSIÓ, ÉS SUPERAR UN LÍMIT O CREAR NOVES REALITATS, ÉS ENTENDRE’S O COMPRENDRE QUI ESTÀ AL COSTAT; VIURE I APRENDRE ÉS ENSOPEGAR PER TORNAR-SE A AIXECAR!

EL PENSAMENT LLIBERTARI SEMPRE HA CERCAT CONVÈNCER EN FRONT A VÈNCER; CONVÈNCER NO DE TAL O, QUAL COSA, SINÓ CONVÈNCER DE QUE NOMÉS TU ET POTS CONVÈNCER.

QUE CADA PERSONA ÉS L’ÚNICA CONSTRUCTORA DE SENTIT; CONSTRUCTORA DE CONEIXEMENT; CONSTRUCTORA DE LA PRÒPIA IDENTITAT; I AIXÒ NO ES FA SOL/A. ÉS UN CAMÍ QUE ES TRAÇA AGAFADES DE LA MÀ, JUNTS I JUNTES; UN CAMÍ ON EL PASSAT DANSA AMB EL PRESENT PER FER-SE FUTUR, ÉS LA CERCA D’UN CAOS HARMÒNIC D’IDENTITATS COL·LECTIVES CUINADES AL FOC D’HETERÒNOMES SINGULARITATS.

LA HISTÒRIA DELS SISTEMES EDUCATIUS ÉS LA HISTÒRIA DELS ESTATS MODERNS; VAN DE LA MÀ DES DE QUE VAREN SER CONCEBUTS PER LEPELETIER.

L’EDUCACIÓ INSTITUCIONALITZADA VA PUGNAR PER ABSORBIR LES FUNCIONS ADOCTRINADORES DE L’ESGLÉSIA CATÒLICA EN LA CONFIGURACIÓ POLÍTICA DEL CIUTADÀ EN MASCULÍ; EN LA CONFIGURACIÓ DE L’ESTAT-NACIÓ.

LA PEDAGOGIA LLIBERTÀRIA, EN CONTRAPOSICIÓ ALS INTERESSOS DE LA CLASSE BURGESA DOMINANT I DEL DOGMA CRISTIÀ, VA SER CONCEBUDA COM UNA POTENT EINA PER CREAR ESPAIS VIVENCIALS D’APRENENTATGE; PER CREAR ESPAIS DINÀMICS QUE ESCAPESSIN ALS TENTACLES NORMATIVITZADORS.

L’EDUCACIÓ LLIBERTÀRIA ÉS UN BRI D’AIRE FRESC QUE S’ESCAPA d’ENTRE LES MANS; POESIA QUE SE’N BURLA DE L’ACADÈMIA, UNA PRAXIS DIFÍCIL DE TEORITZAR, ÉS L’ANARQUIA EN ACCIÓ; LA POTS VIURE PERÒ MAI, MAI, LA TROBARÀS AL TEU BAGUL.

— Centre de Recursos Pedagògics LLibertàris Josefa Martín Luengo
Barcelona (www.espaiobert.org)


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: