35è aniversari de l’Ateneu Llibertàri del Poble Sec

14 10 2012

Benvolguts amics i amigues de l’Ateneu Llibertàri del Poble Sec.

Com sabeu, l’Ateneu en fa trenta cinc; trenta cinc anys d’esforços i lluites per una societat més justa i llibertària, trenta tres anys durant els quals hem pogut compartir bons i mals moments, però – i això és l’important- sempre col·lectivament i en solidaritat.
Sempre hem sentit inquietud per donar suport a totes aquelles iniciatives que creiem justes i necessàries. Així s’han impulsat diferents projectes com la BBS, El Local, l’Espai Obert, l’agenda llibertària o el restaurant autogestionat “Escondite”, entre d’altres. El nexe de tots aquests projectes sempre ha estat una aposta per la cultura, l’educació, l’autogestió i totes aquelles lluites de base que aporten quelcom de qualitatiu a la vida de les persones.

En la present carta us volem explicar la nostra activitat recent i els nous projectes en els que treballem, per tal de demanar-vos el vostre suport inestimable.

Els últims anys s’ha gestat una regeneración en les persones que constituyesen l’ateneu. Actualment consta de 16 persones, que per la seva dinàmica i inquietuts han anat desenvolupant i consolidant la idea de fomentar, des de l’ateneu, la pedagogia llibertària. D’aquesta manera hem anat creant una economia sustentada en diferents accions (concerts, venda de vi de Ferrer i Guàrdia, col.lectivitzacions econòmiques, actuacions infantils del grup Mimulus…) aconseguint un important coixí econòmic. Igualment hem promogut i participat en diversos esdeveniments com les jornades d’educacció llibertària al Parc de la Ciutadella, la creació d’un butlletí d’educació llibertària i entre d’altres.

Seguint en aquesta línia és com s’ha consolidat dins de l’Ateneu el grup de pedagogia llibertària Josefa Martín Luengo, en reconeixement a la nostra amiga i mestra de l’escola llibertària Paideia (Mérida), amb trenta tres anys d’existència. Amb tot, dins l’Ateneu es consolida un Centre de Recursos Pedagògics Llibertaris, per tal de donar suport a famílies, col·lectius, professorat o projectes concrets que es vulguin posar en marxa.

Aquest any l’Ateneu fa 35 anys i volem que serveixi de pretexte per reflexionar juntes sobre la trajectoria dels Ateneus llibertaris a Barcelona des de la transsició fins avui i els seus futuribles.
Pretenem que ens impliquem, que l’aniversari serveixi de projecció i de cohessió de les persones i la feina que s’està fent i alhora passar una estoneta agradable, perquè la lluita també és plaer!

Segueix-nos al twitter:
Ateneu: @AteneuPobleSec
Centre Recursos: @edullibertaria


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: